BREAKING NEWS
Home » Petua » Ubat & Doa – Ustaz Sharhan

Ubat & Doa – Ustaz Sharhan

 

Ubat & Doa – Ustaz Sharhan. Assalamualaikum w.b.tErmm, pagi ahad sempat tengok [Tanyalah Ustaz] dkat tv 9 tu..
Slot yang bermula pada hari Jumaat, Sabtu & Ahad minggu ini dibawa oleh ustaz sharhan…
Tajuknya adalah DOA & UBAT…
Ak terlepas untuk hari jumaat & sabtu…
Tapi, untuk hari Jumaat tu, dah ade orang download dekat www.4shared.com.
Okay, so juz nak share doa2 yg ak rasa sangat bermanfaat untuk diamalkan & ini antara yg ak sempat salin…

1. Doa untuk orang yang selalu senggugut, haid yang x menentu, istihadah & adik beradik dengannya…

          – Madu asli adalah ubat yang paling berkesan..
– Baca Al- Fatihah
– Baca ayat kursi
– Sembahyang hajat 2 rakaat ( Bukanlah sewaktu uzur)

  Baca ayat di bawah ini…
* surah An- Nahl , ayat 69~ Ustaz sharhan baca doa tu bermula dari yang saya garis tu, cuma x pasti sampai habis atau x..
Habiskan pun x per, x de salahnya…

2. Doa bagi menceraikan manusia & jin..

–  mungkin kadang2 kita lalu dekat ladang kelapa sawit, ataupun keluar waktu senja,
lepas tu kalau nak masuk rumah, x nak bagi jin2 ikut kita, amalkan doa ni…
–  Kalau x salah saya, ustaz cakap ayat ini juga sesuai dibacakan untuk org yang mempunyai saka
(Kalau salah, tolong btolkan)

Baca ayat di bawah ini…
* Surah At- Tariq, ayat 4

3. Doa sakit kepala

– Baca doa pada tangan kanan, sapukan pada kepala

Baca ayat di bawah ini…
*Surah Al- Waqi’ah, ayat 19

4 ) Doa mempercepatkan jodoh

– Ustaz kata, ada yang mungkin umur sudah lanjut, tapi belum bertemu jodoh.

Baca ayat di bawah ini…
* Surah Ar- Rum, ayat 21

 

5 ) Doa untuk mencerahkan penglihatan.

– Ustaz Sharhan cakap, Alhamdulillah ramai pesakit dia yang mengamalkan doa ini,
ramai yang da x pakai cermin mata…
– Saya pun ada terbaca orang komen dekat dalam internet,
bila dia mengamalkan ayat ini,  keadaan mata dia bertambah pulih..

* Cara- cara
– Ambil sebatang carrot, jangan potong, rebus, atau masak
– Baca 14 kali doa di bawah ini pada carrot itu…
– Ustaz kata, jadilah rabbit sebentar, hehehe…

Baca ayat di bawah ini…
* Surah Qaf, ayat 22
– Baca bermula dari ayat yg digaris
* Selain itu, ada juga cara yang ustaz sarankan, amalkan selawat syifa’ di bawah ini
– Ketika sampai ayat yang digariskan, Baca 7 kali & sapu pada mata.

 

6 ) Doa mengeluarkan susuk

Baca ayat di bawah ini…
*Surah Al- Hijr, ayat 31 & 32

  7 ) Doa untuk menyembuhkan sakit kanser / Barah & menghilangkan gatal2 pada tubuh badan..

Baca ayat di bawah ini…
* Surah Al- Anbya’, ayat 69
Okay, ustaz ada berpesan, bila berdoa, jangan terlalu mengharapkan kesembuhan,
biarlah itu menjadi yang terakhir sekali…
Seeloknya niatlah bahawa doa yang kita baca tu,
bertujuan untuk mendekatkan diri kepada Allah,
Mengadu kepada Allah atas segala sesuatu,
Mendekatkan diri kepada Allah,
sekaligus berharap Allah memberi kesembuhan kepada penyakit kita…
TAPI,
Jika berdoa banyak kali, x dimakbulkan,
ustaz suruh kita check diri kita balik…
Bagaimana hubungan kita dengan Allah…
Catatan:

Artikel ini saya copy n paste daripada blog Diz Iz My Soul. Rasanya amat berguna untuk dikongsikan semula bersama rakan-rakan. Terima kasih…    Credit to : Diz Iz My Soul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge

x

Check Also

Sabar

Hikmah Sabar dan Bersedekah

Hikmah Sabar dan Bersedekah – Pada suatu hari Saidina Ali ra pulang dari rumah Rasulullah ...

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: